marți, 5 decembrie 2017

”Nu vă fie frică să aveți conștiință!”


Premieră  în România- ELIXIR cu Maia Morgenstern și Marius Bodochi, un spectacol într-o lume din ce în ce mai virtuală


În stagiunea 2017-2018, TEATRUL DE COMEDIE BUCUREŞTI şi Asociaţia Artextract prezintă "ELIXIR" De: Eric-Emmanuel Schmitt Traducerea: Edith Negulici În rolurile principale: MAIA MORGENSTERN, MARIUS BODOCHI Scenografia: Anca Cernea Costume:Teodora Burz-Styland &D s Damat Regia: Marcel Ţop Textul este reprezentat pentru prima oară în România, la Sala Studio a Teatrului de Comedie, cu premiera în data de 9 decembrie 2017, ora 19.30.

 ,,Un spectacol despre nevoia prezenţei celuilalt într-o lume în care totul devine din ce în ce mai virtual. Protagoniştii nu mai au nevoie de prezentări, sunt doi mari maeştri - MAIA MORGENSTERN & MARIUS BODOCHI - într-o versiune contemporană French style a "Legăturilor primejdioase" marca Eric-Emmanuel Schmitt. Baudelaire spunea despre celebrul şi controversatul roman epistolar al lui Laclos "dacă această carte va fi arsă, va arde cu flăcari albastre, de gheaţă..."
” În 2009 am creat un spectacol inspirat de Quartett - adaptarea psyhedelică a lui Heiner Müller după Les liaisons dangereuses de Laclos."


”În 2017 am descoperit foarte proaspăta şi surprinzătoarea versiune a lui Eric-Emmanuel Schmitt. Mă interesează în aceasta noua variantă să vorbesc despre virtualizarea excesivă a relaţiilor dintre oameni, cu predilecţie dintre bărbaţi şi femei, despre separare, despre izolare, şi nu în ultimul rând despre teama de a te abandona celuilalt, într-un timp în care totul pare să îndemne la precauţie, un realism sinonim cu dezumanizarea şi o aşa-zisă "obiectivitate" sinonimă cu apatia. Un timp care pare stăpânit de frici şi angoasă.!

 Clasicul pariu al lui Pascal, aşa cum spune unul dintre personaje, în aceasta lume din ce în ce mai emasculată de pasiuni şi conştiinţă, este încă valabil şi poate fi o soluţie. Cu alte cuvinte, spectacolul nostru este un îndemn, care s-ar putea rezuma astfel:


Nu vă fie frică să fiţi sinceri, să credeţi (în loc să nu credeţi), să aveţi constiinţă (în loc să o anulaţi), să fiţi morali (nu imorali); nu va fi teamă să iubiţi un om sau mai mulţi, pe Maria, Anca, Pierre, Veronique, George etc., în defavoarea lui Smartphone, PC, Laptop, Facebook, Whatsupp, Skype, Twitter sau a altor cyborgi... Nu vă fie teamă să fiţi UMANI....Începeţi prin a ieşi mai des, invitaţi-vă partenera/partenerul la un dans sau un vin; dacă nu aveţi, găsiţi-vă una/unul, dacă e nevoie, luptaţi-vă pentru asta, apoi faceţi dragoste...Restul vine de de la sine...” (Marcel Ţop, regizor) În rolul marchizei de Merteuil updated 2017 - actriţa MAIA MORGENSTERN, secondată în rolul vicontelui Valmont updatat 2017, la rândul său, de actorul MARIUS BODOCHI. Elixir este una dintre cele mai noi piese scrise de ERIC-EMMANUEL SCHMITT, piesa având premiera la Paris în anul 2015. Relaţii şi rezervări bilete: 021 315 91 37
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Cine dorește și crede că merită să ajute presa liberă și jurnalismul independent din România poate dona în conturile:
RO89INGB0000999904446953(RON) deschis laING Bank-Sucursala București
RO7IINGB0000999904446986 (EUR) deschis la ING Bank-Sucursala București.

Motto: Presa este câinele de pază al democrației. Citiți și gândiți!

Când presa nu este liberă, când presa este manipulată, când presa face jocuri de interese, când presa este folosită pe post de armă politică, când presa nu mai are atitudine, nu mai face informare și educare corectă, când presa nu mai este de partea legii și de partea cetățenilor Democrația este în pericol.

Paul Stan este un jurnalist independent, apolitic, nealiniat, neafiliat la nici un grup de interese politice, mafiote, afaceriste sau de altă natură.
Paul Stan este un jurnalist în slujba oamenilor cinstiți și a adevărului.
Paul Stan nu face jocuri politice și nu este tonomat manipulator.
Paul Stan nu este finanțat și susținut de nimeni.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu