luni, 2 decembrie 2019

Cui îi place Amos Oz


·         TEATRUL EVREIESC DE STAT prezintă spectacolul lectură IN MEMORIAM AMOS OZ

·         

În distribuție:Maia Morgenstern, Dorina Păunescu, Roxana Guttman, Viorica Bantaș, Nicolae Călugărița, Mircea Dragoman, Mircea Drîmbăreanu, Neculai Predica, Viorel Manole, Mihai Prejban
·          
·         Eveniment realizat în parteneriat cu Editura Humanitas Fiction și Ambasada Israelului în România. AMOS OZ (1939–2018) este cel mai important prozator și eseist israelian. S-a născut la Ierusalim, părinții săi fiind originari din Polonia și Rusia. La 15 ani se stabilește în kibbutzul Hulda. A absolvit Facultatea de Filozofie a Universității Ebraice din Ierusalim. După succesul internațional al romanului Soțul meu, Michael, scriitorul continuă să publice cărți de ficțiune: Odihnă desăvârșită, Cutia neagră, Să cunoști o femeie, Să nu pronunți: noapte, Aceeași mare, Poveste despre dragoste și întuneric, Rime despre viață și moarte, Scene de viață campestră, Între prieteni, Iuda. Semnează eseuri literare, culturale și politice, cele mai cunoscute aflându-se în Cum să lecuiești un fanatic, Dragi fanatici.
·          
·         În 2012, publică împreună cu fiica sa, istoricul Fania Oz-Salzberger, eseul Evreii și cuvintele. Opera sa impresionantă promovează umanitatea, generozitatea, pacea și a fost tradusă în peste 40 de limbi. Printre cele peste 30 de premii și distincții primite de autor se numără: Premiul Păcii al Editorilor Germani (1992), Premiul Goethe (2005), Premiul Grinzane Cavour (2007), Premiul Príncipe de Asturias pentru literatură (2007), Premiul Heinrich Heine (2008), Premiul Franz Kafka (2013).
·          
·         Marți 3 decembrie, ora 16.00 Intrare liberă


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu